Henk Ovink te gast bij Grote Namen

Henk Ovink te gast bij Grote Namen

posted on: august 23, 2017

Nederlands eerste Watergezant Henk Ovink is op donderdag 24 augustus te gast in Grote Namen, een programma van Operator Radio. Gedurende een uur wordt hij geïnterviewd over waterveiligheid, klimaatverandering, zijn tijd als wateradviseur voor oud-president Obama, en zichzelf.

Henk Ovink (1976) is in 2015 door het kabinet benoemd tot Nederlands eerste Watergezant. Hij reist de wereld over om de Nederlandse waterkennis en expertise aan de man te brengen. Ook overtuigt hij dat de aanpak tegen klimaatverandering niet alleen anders moet, maar ook anders kan. De Dutch Solution wordt steeds vaker gezien als de oplossing tegen overstromingen, droogte, orkanen en tsunami’s. Ovink is namelijk geen vreemde voor de buitenlandse pers. Deze zomer is hij wederom geïnterviewd voor een artikel in The New York Times, waarin hij uitlegt hoe Nederland omgaat met klimaatverandering en een stijgende zeespiegel.

Ovink was eerder hoofdadviseur van president Obama's Hurricane Sandy Rebuilding Task Force in de VS. Hij hielp daar mee aan de wederopbouw nadat de orkaan Sandy onder meer in New York en New Jersey in 2012 veel schade had veroorzaakt. Ovink ontwikkelde en leidde daarnaast de prijsvraag Rebuild by Design. Hij geeft les aan de London School of Economics en Harvard GSD, en is lid van de International Advisory Board van Rotterdam.