archive
Grote Namen - 10 w/ Bero Beyer

Grote Namen - 10 w/ Bero Beyer

samira ben messaoud bero beyer

airdate: -

shows:

grote namen
Play set

De volgende gast van Grote Namen is Bero Beyer. In een uur wordt hij door Samira Ben Messaoud ondervraagd over cultuur in Rotterdam, IFFR, de toekomst van filmproducties, en zichzelf. Daarnaast brengt Bero muzieknummers mee die voor hem een speciale betekenis hebben.

Bero Beyer
Bero Beyer (1970) is de algemeen en artistiek directeur van International Film Festival Rotterdam (IFFR). Sinds 2013 is Bero Beyer werkzaam als filmconsulent voor het Nederlands Filmfonds, met name op het gebied van arthouse films en internationale coproducties. Sinds 2000 produceert Beyer met zijn bedrijf Augustus Film onafhankelijke en prijswinnende films, waaronder recentelijk de speelfilm Atlantic., geregisseerddoor Jan-Willem van Ewijk.

IFFR
Het IFFR is het grootste filmfestival van Nederland, dat sinds 1972 jaarlijks in Rotterdam wordt gehouden. Elk jaar gaat eind januari in Rotterdam het gros van de films in première die gedurende de rest van het jaar in Nederland te zien zullen zijn. Ook zijn er vele korte en lange films uit alle delen van de wereld te zien die buiten het festival niet meer in Nederland vertoond worden. Centraal staan de kleinere, onafhankelijke en artistieke films van vaak weinig bekende regisseurs, alhoewel de ‘betere’ Hollywoodfilm niet geschuwd wordt.

Grote Namen
Grote Namen is onderdeel van Culture Radio over het Rotterdamse kunst- en cultuuraanbod, in de breedste zin van het woord. Alle gasten zijn zeer verschillend, maar hebben in ieder geval één ding gemeen: ze zijn van grote waarde voor Rotterdam.