archive
Grote Namen - 04 w/ Henk Ovink

Grote Namen - 04 w/ Henk Ovink

samira ben messaoud

airdate: -

shows:

grote namen
Play set

De volgende gast van Grote Namen is Henk Ovink, Nederlands eerste Watergezant. In een uur wordt hij door Samira Ben Messaoud ondervraagd over waterveiligheid, zijn tijd als wateradviseur voor Obama, en zichzelf. Daarnaast brengt Ovink muzieknummers mee die voor hem een speciale betekenis hebben.

Henk Ovink
Henk Ovink (1976) is in 2015 door het kabinet benoemd tot Nederlands eerste Watergezant. Hij reist de wereld over om de Nederlandse waterkennis en expertise aan de man te brengen, en te overtuigen dat het niet alleen anders moet, maar ook anders kan. Ovink was eerder hoofdadviseur van president Obama's Hurricane Sandy Rebuilding Task Force in de VS. Hij hielp daar mee aan de wederopbouw nadat de orkaan Sandy onder meer in New York en New Jersey in 2012 veel schade had veroorzaakt. Ovink ontwikkelde en leidde daarnaast de prijsvraag Rebuild by Design. Hij geeft les aan de London School of Economics en Harvard GSD, en is lid van de International Advisory Board van Rotterdam.

Grote Namen
Grote Namen is onderdeel van Culture Radio over het Rotterdamse kunst- en cultuuraanbod, in de breedste zin van het woord. Alle gasten zijn zeer verschillend, maar hebben in ieder geval één ding gemeen: ze zijn van grote waarde voor Rotterdam.

fotocredits: Evert van de Worp