archive
Grote Namen - 01 w/ Emily Ansenk

Grote Namen - 01 w/ Emily Ansenk

samira

airdate: -

shows:

grote namen
Play set

Grote Namen is een nieuw en live interviewprogramma van Culture Radio. De eerste gast is Emily Ansenk (1970), kunsthistorica en directeur van de Kunsthal Rotterdam. In een uur wordt ze door Samira Ben Messaoud ondervraagd over cultuur in Rotterdam, de Kunsthal, de tentoonstelling ‘Prince LOVE LIVE’, en natuurlijk haarzelf. Daarnaast brengt Ansenk muzieknummers mee die voor haar een speciale betekenis hebben.

Emily Ansenk
Eerder was Emily Ansenk curator van de ING Collection (1995) en oprichter en directeur van het particuliere Frisia (later Scheringa) Museum in Spanbroek, Noord Holland (1996-2008).
Ansenk is als directeur/bestuurder van de Kunsthal verantwoordelijk voor het beleid, strategie, financiën, organisatie en programmering van de Kunsthal. Gedurende de jaren heeft ze talrijke succesvolle tentoonstellingen geprogrammeerd en georganiseerd, zoals Edward Hopper and His Time, Jean Paul Gaultier, Keith Haring en Peter Lindbergh. Zij beschikt over een indrukwekkend internationaal netwerk. Daarnaast geeft zij lezingen en presentaties (nationaal en internationaal) en heeft zij bijdragen geleverd aan verschillende catalogi en artikelen.

Grote Namen
Grote Namen is onderdeel van het onlangs gestarte Culture Radio over het Rotterdamse kunst- en cultuuraanbod, in de breedste zin van het woord. Alle gasten zijn zeer verschillend, maar hebben in ieder geval één ding gemeen: ze zijn van grote waarde voor Rotterdam.