archive
Convoi Exceptionnel

Convoi Exceptionnel

samira ben messaoud jorn de vries

airdate: -
Play set

Bureau Convoi is dit jaar voor het eerst van start met Convoi Exceptionnel, een klasje voor Rotterdamse jongeren die ontdekken wat voor hen in de toekomst allemaal mogelijk is. Een jaar lang gaat dit klasje elke maand langs bij een bekende organisatie, ondernemer of instelling om te onderzoeken wat ze daar nu precies doen, wat ze drijft, en wat ze nog willen bereiken.

Deze week gaan ze langs bij BAR, Pinkman Records en Operator Radio. Voor Operator mochten ze zelf een culture radioprogramma verzinnen en uitvoeren.

We starten met het programma WIM van Jasmin Stephenson en Rosa Bosch. WIM (Women in Music) praat over vrouwen in de muziekscene en hoe zij deze meer kunnen domineren. NOS op 3 zocht uit dat bij de tien invloedrijkste dancefestivals, waaronder Lowlands, Dancevalley en Welcome To The Future in Nederland gemiddeld genomen nog geen 10 procent van de programmering uit vrouwen bestaat. Jasmin en Rosa praten met DJ Bella van Buren (BELLA) over haar eigen ervaringen en hoe de genderongelijkheid in de muziekindustrie kan worden aangepakt.

De tweede show DRUK is van Channel Graca en Sanne Bakker. Onder leiding van Jorn de Vries gaan zij praten over de druk op de jonge generatie en het grote aantal jongeren dat dealt met depressie, paniek en burn-outs. Stress onder jongeren is iets wat serieus genomen moet worden. Te lang en te veel stress kan leiden tot een burn-out. Een burn-out kan enkele maanden duren, wat natuurlijk als gevolg heeft dat de student achter gaat lopen op schoolwerk, iets wat meer stress als gevolg heeft. Channel en Sanne vertellen daarnaast ook over hun eigen ervaringen met druk.