archive
Culture radio
Boks Ouwe - 01

Boks Ouwe - 01

bart slim

airdate: -

BoksOuwe is een podcast-serie over ‘the noble art of self defense’; boksen. Met interviews met boksers van toen en nu, verhalen uit de rijke geschiedenis van de sport en analyses van legendarische wedstrijden uit het verleden. BoksOuwe wil ook afrekenen met een aantal hardnekkige vooroordelen over de sport. En aantonen dat boksen veel meer dan alleen het gevecht tussen twee mensen in de ring. Deze podcast wordt gehost door Bart Slim.

Nouchka Fontijn
Nouchka Fontijn (Rotterdam, 9 november 1987) is al meer 10 jaar de onbetwiste nummer een in het Nederlandse vrouwen-boksen. Ze won meerdere Europese toernooien, werd Europees kampioen in 2014 en won een zilveren medaille op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Nouchka is afgestudeerd fysiotherapeut en woont in Schiedam.

Deel 1:
In deel 1 van deze podcast vertelt Nouchka over het begin van haar carriere, wat haar zo aanspreekt in de sport en dat die liefde voor de bokssport er niet meteen was.

Deel 2:
In deel 2 blikt Nouchka terug op het WK van 2019 in het Russische Oelan-Oede, een toernooi dat voor haar een dramatische wending nam. Ook kijkt ze vooruit naar de Olympische Spelen van volgend jaar, haar laatste grote toernooi. Waar voor haar maar één medaille ertoe doet.