archive
Artist Talk met Mike Bouchet & Julien Bismuth

Artist Talk met Mike Bouchet & Julien Bismuth

mike bouchet julien bismuth

airdate: -

AVL Mundo presenteert de in het kader van de tentoonstelling ‘What’s wrong with this picture?’ een Artist Talk met Mike Bouchet en Julien Bismuth.

What’s wrong with this picture?
Met werk van Mike Bouchet, Libia Castro & Ólafur Ólafsson, Riley Harmon en Atelier Van LieshoutIn deze wereld heeft elk mens – theoretisch gezien – gelijke rechten, maar niet iedereen gelijke middelen om hiernaar te handelen. De kunstenaars markeren de kloof tussen droom en werkelijkheid van gelijkheid, elk ingaande op andere voorbeelden van hiaten tussen de reële situatie en ons ideaalbeeld. De samenstelling van de werken roept een gevoel van irreële werkelijkheid op, die vraagt om tot actie over te gaan. De tentoonstelling toont werk vol zwarte humor en urgente vragen. De sombere kijk op de werkelijkheid zet bezoekers aan tot nadenken over wat we voor lief nemen, waardoor ze zich afvragen: “Wat klopt hier niet?”

AVL Mundo
De stichting, opgericht in 2008 door kunstenaar Joep van Lieshout, heeft als doel (on)gewenste kunstprojecten te verwezenlijken en kunst toegankelijk te maken voor iedereen.